Johannan tarina

Hello,
minä täällä taas pörrään vaaleanpunainen tähtisumu pyllyn alla. Pörräsin tällä kertaa kertomaan ihanakauppa.com:n yrittäjästä.

Johanna on nelivitonen naisimmeinen, joka on ehtinyt touhuilla yhtä ja toista. Yleensä hän ottaa ovesta tulijan iloisesti tervehtien vastaan. Joskus ajatus saattaa jäädä edelliseen hommaan ovikellon soidessa, mutta hän pyrkii aina olemaan ystävällinen, läsnä ja avuksi. Tekee ainakin parhaansa löytääkseen ratkaisun asiakkaan pulmaan ja tarpeeseen. 

Pikkulikkana se oli sellanen hyväntuulinen lettipää. Vaaleat luonnonkiharat hulmuten se ajeli Kolmipyörällään kotona kaappien kulmat pyöreiksi tuulettaen tukkaa äidin paplarit päässä, äiskän ja iskän silmäterä ainokainen. Mamman ja papan ensimmäinen lapsenlapsi. Nämä rakkaat ihmiset on ollut Johannalle iso osa hänen maailmaansa, myös aikuisena. Äiti ja isä, tukiverkko, aina mukana Johannan touhuissa ja äiti kaiken lisäksi paras ystävä. 

Ala-asteikäisenä Johanna suunnitteli vaaleanpunaisen ontelokangaspukunsa, jonka mummo ompeli. Hieno tuli, masun päällä rimpsut ja kaikkee. Vaalean punainen ihan niiku minun vaaleenpunanen tähtisumu.

Koulussa Johanna oli kunnianhimoinen, vähän liiankin kanssa. Se ompeli itselleen ja kavereilleen vanhojentanssipuvut, kun oli jo aiemmin ommellut mm. rippivaatteet ja paljon muuta. 

Lukion jälkeen Johanna teki avoimen yliopiston opintoja ja opiskeli artesaaniksi, käytteli kangaspuita suvereenisti. Sittemmin vaatetusartesaaniopintojen jälkeen Johanna ompeli korjauksia sekä mittatilausvaatteita Mittapuku Johannassa. Vuonna 2001 Johanna alkoi Mikkelin morsiamen yrittäjäksi, samalla teki vaatturit opinnot Kuopiossa. 

Ihan meikäläistä pörriäistä pyörryttää tuo Johannan touhuamisen kirjoittaminenkin. 

7 vuotta myöhemmin Johanna perusti Sirun Liivisopin vastatakseen asiakkailta tulleeseen tarpeeseen ja opiskeli yritysjohtamisen ja tuotteistamiseen liittyviä asioita Tiimiakatemiassa. Noina vuosina yritys sai nimen Sykähdyttävä Oy, jossa Mikkelin Morsian ja Sirun Liivisoppi ovat aputoiminiminä. Näistä oot varmaan jo lukenutkin edellisesti pörräyksestäni.

Mietin mitä Johanna silloin etsi?

Hän kertoi: ”Etsin, tietä, joka hehkuu, polkua, joka puhuu.” Johanna lainasi CMX:n Aura-laulun sanoja, jotka vaikutti kuin lekalla ohtaan jo 2000-luvun lopulla. Hän oli ehkä hetkellisesti hukannut suunnan ja ilon. Johanna sanoi etsineensä sydämen ääntä, joka kertoisi mihin ja miten jatkaa. 

Johanna vajosi ajatuksiinsa ja kertoi, kuinka kiitollinen on monesta ihmisestä, jotka jäi noina vuosina hänen elämäänsä. 

2014, Johanna luopui Mikkelin Morsiamesta, lepäili hetken ja päätti tehdä työtä vain Sirun Liivisopissa. 

Kun ajatukset vapautuivat, alkoi jälleen raksuttaa ja lopulta vuosien jälkeen synnyin MINÄ, Aivan Ihana, vaaleanpunainen pölypilvi pyllyn alle ja ihanakauppa.com

Johanna etsi tietä, joka hehkuu, polkua, joka puhuu. Hän huokaa ja hymyilee, sydämessä asuu rauha. Hän on löytänyt paikkansa, ainakin juuri tällä hetkellä. 

Rakastavin terkuin Aivan Ihana

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn