IOANNA KOURBELA

Ioanna Kourbelan visuaalisesti rohkea mallisto ohjaa tulevaisuuden esteettisyyden osaksi nykyisyyttä.

Ioanna Kourbela

"VAATTEET OVAT KEHONI KOTI"

Ioanna Kourbelan visuaalisesti rohkea mallisto ohjaa tulevaisuuden esteettisyyden osaksi nykyisyyttä.

Klassisen ja modernin taiteen energia, kreikkalainen säteily, luonnolliset raaka-aineet, moneen muotoutuvat materiaalit ja liikettä laajentavat linjat luovat Ioannan eteerisen maailman. Kunnioitus ihmistä ja luontoa kohtaan, perinteisten ihanteiden ymmärrys ja pyrkimys harmoniaan ovat Ioannan suunnittelun perusta.

Muoti-, puku- ja lavastussuunnittelun opiskeleminen auttoin Ioannaa murtautumaan ulos perinteisistä pysähtyneistä, ”liikennevaloissa seisovista” vaatekonsepteista. Ioanna Kourbela toteutti ensimmäistä kertaa vuonna 2003 täysin uudenlaisen muotikonseptin yhdistämällä yksinkertaisuuden ja monimuotoisuuden, dramaattisuuden ja vapauden.

Vuonna 2016 Ioanna Kourbela voitti Emerging Designer Award -palkinnon Pure London -muotitapahtumassa.

Ioanna Kourbela esittelee vuosittain neljä prêt-a-porter-mallistoa ja yllätyksellisen haute couture -morsiusmalliston. Samanaikaisesti Ioanna suunnittelee puvustuksia teatteri- ja taide-esityksille.

Universaali estetiikka, kreikkalainen geometria, ajatusta seuraava liike, elämän eri ulottuvuudet. Matka ajattomuuteen. Vartalo kreikkalaisten luonnonmateriaalien syleilyssä antautuen vapaudelle. Joka puolella maailmaa ihmiset lähtevät Ioannan mukaan matkalle kohti esteettisesti tiedostavampaa, vapaampaa tulevaisuutta.

KOURBELAN PERHEYRITYKSEN HISTORIAA

Vuonna 1971 Akropoliksen alla, Plakan kapeilla kaduilla, Kourbelan perheen työpajassa ryhdyttiin myymään käsityönä tehtyjä neuleita. Työpajasta tuli nopeasti tunnettu kohde matkailijoille kaikkialta maailmasta. Nykyään yhtiö sijaitsee Argyroupolissa Attikalla. 1980-luvulla kreikkalaisten käsintehtyjen neuleiden perinne heräsi elämään uudessa visuaalisessa muodossa ja kehittyi inspiroivaksi kokonaisuudeksi luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita.

Ainutlaatuinen tyyli ja innovatiivisuus veivät perheen toisen sukupolven ja Kourbelan neuleet kansainvälisille markkinoille. Kun vuonna 2003 Ioanna Kourbela otti yrityksen luovan johdon, hän oli liike-elämän haasteiden eturintamassa. Lahjakkuus, omaleimaisuus, eettinen tuotanto ja kreikkalainen perinne yhdistettynä vahvaan brandiin toi nopeasti yhteistyökumppaneita maailmalta.

Matka jatkuu…